Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 7 Unit 14 Reading có đáp án

Unit 14: Freetime fun

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 7 Unit 14 Reading có đáp án

Bài 1. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

Quảng cáo

Television first came some sixty years ago in the 1950s. Nowadays, it is one of the most (1)…… sources of entertainment for both the old and the young. Television brings (2)…….. for children, world news, music and many other (3)………. If someone likes sports, he can just choose the right sports (4)………... It is not difficult for us to see why (5)………… is a TV set in almost every home today.

Question 1: A. cheap     B. expensive     C. popular     D. exciting

Đáp án: C

Dịch: Ngày nay, nó là một trong những nguồn giải trí phổ biến nhất cho cả người già và trẻ nhỏ.

Quảng cáo

Question 2: A. news     B. cartoons     C. sports     D. plays

Đáp án: A

Dịch: Truyền hình mang đến tin tức cho trẻ em ………

Question 3: A. sets     B. reports     C. channels      D. programmes

Đáp án: D

Dịch: Truyền hình mang đến tin tức cho trẻ em, tin tức thế giới, âm nhạc và nhiều chương trình khác.

Question 4: A. athletes     B. channel     C. time      D. studio

Đáp án: B

Dịch: Nếu ai đó thích thể thao, anh ta chỉ cần chọn đúng kênh thể thao.

Question 5: A. it     B. this      C. that     D. there

Đáp án: D

Dịch: Không khó để chúng ta thấy tại sao có một chiếc TV ở hầu hết mọi nhà ngày nay.

Quảng cáo

Bài 2. Read the passage, and decide whether the sentences are true (T) or false (F).

Television is an important invention of the 20th century. It has been so popular that we can't imagine what life would be like if there were no television. Television is a major means of communication and entertainment. It brings pictures and sound from around the world into millions of homes. Through television, viewers can see and learn about people, places and things in distant lands. Television widens our knowledge by introducing new ideas which may lead us to new hobbies and recreations. In addition to the news, television provides us with a variety of programs that can satisfy every taste. Most people now seem to like spending their evenings watching television than to go out.

Quảng cáo

Question 1: Television is an important means of communication.

A. True     B. False

Đáp án: A

Giải thích: Thông tin: Television is a major means of communication and entertainment.

Dịch: Truyền hình là một phương tiện truyền thông và giải trí chính.

Question 2: Television provides us with a variety of programs.

A. True     B. False

Đáp án: A

Giải thích: Thông tin: In addition to the news, television provides us with a variety of programs that can satisfy every taste.

Dịch: Ngoài tin tức, truyền hình cung cấp cho chúng tôi nhiều chương trình có thể đáp ứng mọi sở thích.

Question 3: Most people don't like watching TV in the evening.

A. True     B. False

Đáp án: B

Giải thích: Thông tin: Most people now seem to like spending their evenings watching television than to go out.

Dịch: Hầu hết mọi người bây giờ dường như thích dành buổi tối của họ để xem TV hơn là đi ra ngoài.

Question 4: Television can't satisfy all our tastes.

A. True     B. False

Đáp án: B

Giải thích: Thông tin: In addition to the news, television provides us with a variety of programs that can satisfy every taste.

Dịch: Ngoài tin tức, truyền hình cung cấp cho chúng tôi nhiều chương trình có thể đáp ứng mọi sở thích.

Question 5: People can learn many things through TV.

A. True     B. False

Đáp án: A

Giải thích: Thông tin: Through television, viewers can see and learn about people, places and things in distant lands.

Dịch: Thông qua truyền hình, người xem có thể nhìn thấy và tìm hiểu về con người, địa điểm và những thứ ở những vùng đất xa xôi.

Bài 3. Read the article and then decide whether the statements are true (T) or false (F).

Information about what happens in the world comes to us in many ways. Television and radio are two important ways of the news. They get the news out faster than the newspapers and magazines, and they don't have to be read. Television and radio stations broadcast the news several times each day. In America, there are the news programmes every hour. People can choose the favourite TV programmes, such as sports, films, fashion, news, etc. People who cannot read get the news from television or radio easily.

Question 1: There are only two ways of getting the news.

A. True     B. False

Đáp án: B

Giải thích: Thông tin: Television and radio are two important ways of the news.

Dịch: Truyền hình và đài phát thanh là hai cách quan trọng của tin tức.

Question 2: Television and radio get the news faster than other ways.

A. True     B. False

Đáp án: A

Giải thích: Thông tin: They get the news out faster than the newspapers and magazines, and they don't have to be read.

Dịch: Họ nhận được tin tức nhanh hơn báo và tạp chí, và họ không cần phải đọc.

Question 3: Television stations broadcast the news several times each day.

A. True     B. False

Đáp án: A

Giải thích: Thông tin: Television and radio stations broadcast the news several times each day.

Dịch: Truyền hình và đài phát thanh phát tin tức nhiều lần mỗi ngày.

Question 4: People cannot choose the TV programmes that they like.

A. True     B. False

Đáp án: B

Giải thích: Thông tin: People can choose the favourite TV programmes, such as sports, films, fashion, news, etc.

Dịch: Mọi người có thể chọn các chương trình TV yêu thích, như thể thao, phim ảnh, thời trang, tin tức, v.v.

Question 5: Television can bring the news to people who cannot read.

A. True     B. False

Đáp án: A

Giải thích: Thông tin: People who cannot read get the news from television or radio easily.

Dịch: Những người không thể đọc được tin tức từ truyền hình hoặc đài phát thanh dễ dàng.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 có đáp án khác:

Đã có lời giải bài tập lớp 7 sách mới:

Săn shopee siêu SALE :

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, KHÓA HỌC DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 7

Bộ giáo án, bài giảng powerpoint, đề thi dành cho giáo viên và khóa học dành cho phụ huynh tại https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official

Tổng đài hỗ trợ đăng ký : 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài 720 Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 7 thí điểm của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung sgk Tiếng Anh 7 mới Tập 1 và Tập 2.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-14-freetime-fun.jsp

Giải bài tập lớp 7 sách mới các môn học
Tài liệu giáo viên